Waarom wij vaak een dasspeld-microfoon gebuiken

Wanneer we een interview draaien, gebruiken we meestal een dasspeld microfoon. Deze draagt de spreker. Voor de dasspeld microfoon gebruiken wij een TRAM. Je ziet ze ook erg veel op TV bij interviews. Deze dasspeld kan met een zender en ontvanger gebruikt worden. Dat is vooral handig als de spreker loopt. Wanneer de spreker niet loopt kun je de dasspeld ook via een speciaal verloopkabeltje op de camera aansluiten. 

In de studio bij livestreams gelden andere normen. Daar gebruiken we ook het liefst een dasspeld microfoon. Wij pakken dan ook weer een TRAM en die sluiten we altijd via een kabel aan. Dat doen we om storingen in de draadloze verbindingen te voorkomen. 

Al deze microfoons komen binnen op een mengpaneel waarbij we direct van elke spreker het volume kunnen regelen. Alleen sprekers die lopen krijgen een dasspeld microfoon met zender of een handheld microfoon met zender. Bij livestreams liggen er altijd (buiten beeld) microfoons aan een kabel klaar als back-up voor storende draadloze microfoons.

Naast de dasspeldmicrofoon hebben we ook nog een handmicrofoon, een microfoon aan een hengel en een groot-membraam microfoon. Houd onze sociale media in de gaten voor meer uitleg over deze microfoons. 

EXVP maakt regelmatig gebruik van een dasspeld-microfoon